Luottokortti

Mikä on luottokortin ja pankkikortin ero?

Luottokortit ovat pankkikorttien tapaisia kortteja, joita voit hakea luottoyhtiöiltä ostosten tekoa varten. Ainoa ero luottokortin ja pankkikortin välillä on se, että pankkikortilla maksaessasi maksat varoilla, jotka sinulla on jo tililläsi, mutta luottokortilla maksaessasi taas maksat luotolle, ja maksu vähennetään sinulle aiemmin myönnetystä luottovarasta. Luottokortilla maksaessasi saat siis käytännössä lainaa heti. Luottokortteja tarjoavat tahot saavat tulonsa korttien käyttömaksuista, luottojen koroista, sekä kaupoilta perittävistä pienistä provisioista. Luottokorttien käyttö on siis kuitenkin erittäin edullista.

Vuoden 2017 kuumin luottokortti on norjalaisen Bank Norwegianin tarjoama VISA-kortti.

Bank Norwegian luottokortti

  • Jopa 10000€ luottoraja
  • Ei avausmaksua, ei vuosimaksua
  • Korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää
  • Kulutonta nostaa käteistä
  • Ilmainen matkavakuutus ja peruutussuoja
  • 20% Bonuspisteitä Norwegianin lennoista
  • 1% bonuspisteitä kaikista muista ostoksista

Hae Bank Norwegian korttia tästä

Luottokortin ja maksuaikakortin ero

Luottokorteista käytetään joskus myös nimitystä maksuaikakortti. Joskus maksuaikakortti voi tarkoittaa täysin samaa asiaa, kuin luottokortti, mutta joskus maksuaikakortilla tarkoitetaan sellaista luottokorttia, johon ei tule vuosimaksun lisäksi lainkaan muuta korkoa. Myös sellaisia luottokortteja, joissa ei ole lainkaan luotto-ominaisuutta, voidaan kutsua maksuaikakorteiksi. Tällaisilla korteilla voi siis maksaa tilanteissa, joissa vaaditaan luottokorttia, mutta varat täytyy olla maksettuna kortille etukäteen. Näitä ovat muun muassa Prepaid luottokortit, joille rahat ladataan ennen käyttöä.

Näitä luottokortteja Suomessa käytetään

Suomessa eniten käytetty luottokortti on Visa, joka on samalla myös koko maailman suurin luottokorttiyhtiö. Myös hyvin paljon käytetty, ja Suomen toiseksi suosituin, luottokortti on MasterCard. Molempia em. kortteja voit hakea kaikista suurimmista pankeista. Muita suosittuja luottokortteja ovat mm. American Express ja Diners Club. Tällä sivullä näet listauksen yrityksistä, joista on mahdollista hakea luottokortti netistä sekä eri luottokorttien erot keskenään. Luottokorttiakaan hakiessa ei siis tarvitse nykyään mennä itse luotontarjoajan luokse. Tutustu rauhassa kyseisiin kortteihin, vertaa luottokortit ja hae itsellesi parhaiten sopiva kortti!Luottokortti kokemuksia

Onko sinulla Luottokortti kokemuksia? jaa ne meille alla olevalla lomakkeella. Kaikki asialliset ja hyvän tavan mukaiset kokemukset julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Jaa kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*