Luottokortit – Mistä luottokortti?

Luottokortit ovat pankkikorttien tapaisia kortteja, joita voit hakea luottoyhtiöiltä ostosten tekoa varten. Ainoa ero luottokortin ja pankkikortin välillä on se, että pankkikortilla maksaessasi maksat varoilla, jotka sinulla on jo tililläsi, mutta luottokortilla maksaessasi taas maksat luotolle, ja maksu vähennetään sinulle aiemmin myönnetystä luottovarasta.

Luottokortilla maksaessasi saat siis käytännössä heti lainaa. Luottokortteja tarjoavat tahot saavat tulonsa korttien käyttömaksuista, luottojen koroista, sekä kaupoilta perittävistä pienistä provisioista. Luottokorttien on siis kuitenkin erittäin edullista. Luottokorteista käytetään joskus myös nimitystä maksuaikakortti.

Joskus maksuaikakortti voi tarkoittaa täysin samaa asiaa, kuin luottokortti, mutta joskus maksuaikakortilla tarkoitetaan sellaista luottokorttia, johon ei tule vuosimaksun lisäksi lainkaan muuta korkoa. Myös sellaisia luottokortteja, joissa ei ole lainkaan luotto-ominaisuutta, voidaan kutsua maksuaikakorteiksi. Tällaisilla korteilla voi siis maksaa tilanteissa, joissa vaaditaan luottokorttia, mutta varat täytyy olla maksettuna kortille etukäteen.

Suomessa eniten käytetty luottokortti on Visa, joka on samalla myös koko maailman suurin luottokorttiyhtiö. Myös hyvin paljon käytetty, ja Suomen toiseksi suosituin, luottokortti on MasterCard. Molempia em. kortteja voit hakea kaikista suurimmista pankeista. Muita suosittuja luottokortteja ovat mm. American Express ja Diners Club.

Oikealla näet listauksen yrityksistä, joista on mahdollista hakea luottokortti netistä. Luottokorttiakaan hakiessa ei siis tarvitse nykyään mennä itse luotontarjoajan luokse. Tutustu rauhassa kyseisiin kortteihin, vertaa luottokortit ja hae itsellesi parhaiten sopiva kortti!